Sayfalar

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Fırında Arpa Şehriyeli Tavuk

Malzemeler
6-8 kişilik
2 su bardağı arpa şehriye
3.5 su bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber, pul biber , reyhan
1 kilo tavuk kanat veya baget
Yapımı
Soğan ve biberler yemeklik doğranır.Sarımsaklar rendelenir.
Domatesler rendelenir.
Tavuk parçalanmasına müsade etmeden haşlanır suyu bir kenara kendi bir kenara alınarak hazır hale getirilir.
Yapımı
Tereyağ ve sıvı yağ ısıtılır soğan , sarımsak hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Biberler ilave edilerek solana kadar kavrulur.
Arpa şehriye ilave edilip 5 dakika karıştırılarak kavrulur.
Domates ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
1/2 su bardağı tavuk suyu eklenir suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çeken arpa şehriyeler geniş bir fırın tepsisi veya borcam içine alınır , üzerine tavuklar dizilir.
3 su bardağı sıcak tavuk suyu tavukların üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 200C ısıda ki fırında suyunu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...