Sayfalar

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Damla şekilli büzme baklava

Malzemeler
1 büyük boy tepsi için
2  paket hazır baklavalık yufka ( 15 adet çıkıyor 1 paketten )
300 gram iri çekilmiş ceviz içi
100 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ (klasik su bardağı)
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Üzeri için
Fıstık
Yapımı
Şerbet için gerekli olan malzemeleri tencereye alıp kaynatalım, kaynamaya başladığı zaman kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Tatlı yapımı
1.Yufkaların paketten çıkarılmış dizili hali bozulmadan enine ortadan ikiye keselim.
2.Tereyağı ve sıvı yağını tencere içinde alıp tereyağı eriyip köpüğü gidene kadar ısıtalım soğumaya bırakalım.
3.Ortadan ikiye kestiğimiz yufkadan 1 yaprak alıp heryerini yağlayalım , üzerine 2 yufkayı kapatıp yine heryerini yağlayalım.
4.Ceviz serpelim.
5.Oklavaya sarıp iki ucundan ortaya doğru büzelim ve oklavadan sıyırıp çıkaralım.
6.Damla şekli verip tepsiye dizelim.
Tüm yufka için aynı işlem uygulanır.
7.Kalan yağı fırça yardımı ile üzerlerine sürelim.
8.Önceden ısıtılmış 200C fırında kızarana kadar pişirelim.
9.Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra (2-3 dk) ılık şerbeti gezdirerek dökelim.
Şerbetini çekip soğuduktan sonra tatlımız servis için hazır.
Afiyet olsun...