Sayfalar

3 Haziran 2015 Çarşamba

Sebzeli güveç

Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
2 adet orta boy patates
2 adet kabak
2 adet patlıcan
2 adet domates
1 baş sarımsak
2 adet köy biberi
2 adet kırmızı biber
Kemikli et veya 300 gram kuşbaşı doğranmış kırmızı et
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz , karabiber, pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapımı
Tüm sebzeler temizlenir, küp şeklinde doğranır geniş bir kap içinde karıştırılır , sarımsak temizlenir doğranmadan tüm olarak eklenir , et ilave edilir.
Üzerine sıvı yağ , salça ve baharatlar eklenip harmanlanır.
Güveç içine sebzeler konulup kapağı kapatılır sebzeler kendi suyunu bırakana kadar orta harlı ateşte pişirilir, suyunu iyice bıraktıktan sonra bir miktar kaynar su ilave edilir kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...