Sayfalar

29 Haziran 2015 Pazartesi

Porsiyonluk Güllaç Tarifi

Malzemeler
4 kişilik
6 tane güllaç yaprağı
1 litre süt
1 su bardağı şeker(arttırılıp eksiltilebilir +/-)
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı gül suyu
Ara katı için
İri parçalanmış  ceviz
İri parçalanmış fındık
Hindistan cevizi
Ara katlar için kullanılacak malzeme miktarının yoğunluğunu kendinize göre ayarlayınız.
Üzeri için
Ceviz , fındık, fıstık...
Yapımı
4 porsiyon için 6 yaprak güllacı 1.5 yaprak olarak ayırın.
Süt, şeker ve vanilyayı kaynatmadan şeker eriyene kadar ısıtın , ılık ile sıcak arasında parmağınızı değdirdiğiniz zaman ısısı hafif hissedilmeli.
Kuplardan biri için ;
Geniş bir tepsi içinde 1.5 adet güllaç yaprağını hazırladığınız şekerli süt ile heryerini ıslatın.Kullanacağınız kup boyutunda parçalayarak kat kat dizin ortaya gelince yarım kepçe ile  şekerli süt ilave edin ceviz ve hindistan cevizi serpip üzerini kalan yapraklar ile kapatıp yine üzerine yarım kepçe  şekerli süt ile ıslatın.
Tüm malzeme için aynı işlemi uygulayın.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip en az 2 saat buzdolabında soğutup dinlendirin.
Porsiyonluk güllaçlarımız hazır.
Afiyet olsun...