Kıymalı Pide
Malzemeler
16 adet pide için
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
İç harcı için
400 gram kıyma
1 büyük boy ince doğranmış kuru soğan
1 tutam ince doğranmış maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz , karabiber, pul biber , kırmızı toz biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapımı
4 su bardağı un elenerek tuz ve maya ile karıştırılır ortası havuz şeklinde açılır sıvı yağ ve su havuza eklenip ortadan başlayıp kenarlardan azar azar un alarak yoğrulur kalan 1 bardak un da eklenerek sert olmayan ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.(Ele yapışmasının sebebi unlanarak açılacak piştikten sonra sert olmaması için)
Hamurun üzeri örtülüp 15 dakika dinlemeye bırakılır.
İç harcı için tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur hazır hale getirilir.
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha iri bezeler alınıp yuvarlanır unlanmış tezgah üzerinde uzunlamasına oval olarak yaklaşık 20 cm açılır iç harcı uzunlamasına serilir kenarlarından birer santimetre boş bırakılır düzleştirilir kenarları harcın üzerine kapatılıp uçları birleştirip birbirine yapıştırılır.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır fırça yardımı ile kenarlarına sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. (Çok fazla kızartılır ise sertleşip kuruyacaktır hafif kızarması yeterlidir)
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
16 adet pide için
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
İç harcı için
400 gram kıyma
1 büyük boy ince doğranmış kuru soğan
1 tutam ince doğranmış maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz , karabiber, pul biber , kırmızı toz biber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapımı
4 su bardağı un elenerek tuz ve maya ile karıştırılır ortası havuz şeklinde açılır sıvı yağ ve su havuza eklenip ortadan başlayıp kenarlardan azar azar un alarak yoğrulur kalan 1 bardak un da eklenerek sert olmayan ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.(Ele yapışmasının sebebi unlanarak açılacak piştikten sonra sert olmaması için)
Hamurun üzeri örtülüp 15 dakika dinlemeye bırakılır.
İç harcı için tüm malzemeler karıştırılıp yoğrulur hazır hale getirilir.
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha iri bezeler alınıp yuvarlanır unlanmış tezgah üzerinde uzunlamasına oval olarak yaklaşık 20 cm açılır iç harcı uzunlamasına serilir kenarlarından birer santimetre boş bırakılır düzleştirilir kenarları harcın üzerine kapatılıp uçları birleştirip birbirine yapıştırılır.
Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılır fırça yardımı ile kenarlarına sürülür.
Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. (Çok fazla kızartılır ise sertleşip kuruyacaktır hafif kızarması yeterlidir)
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...