Sayfalar

22 Haziran 2015 Pazartesi

Kozalak Mantısı

Malzemeler
3 adet yufka
200 gram kıyma 
1 adet yemeklik doğranmış soğan 
1 yemek kaşığı domates salçası 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber, pul biber 
Sarımsaklı yoğurt 
Yufkaları kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ 
Yapımı 
Yufkalar önce ikiye sonra dörde her dilimde kendi arasında tekrar ikiye kesilerek üçgen parçalar elde edilir.
Üçgen parçaların her biri pipet yardımı ile yanları içe katlanmadan sarılır uç kısımları su ile yapıştırılır.Kızdırılmış sıvı yağ içerisinde hafif pembeleşinceye kadar kızartılır, fazla yağını emmesi için peçete üzerine çıkarılır.
Sosu için 4 yemek kaşığı sıvı yağ ısıtılır soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur kıyma ilave edilip suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir , salça ve baharatları eklenip 1-2 dakika daha kavrulur ocaktan alınır.
Servis tabağına yufkalar dizilip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür onunda üzerine kıymalı sos dökülüp servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Yufkaları bol yağda kızartmak istemezseniz üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp fırın tesisine dizip pembeleşinceye kadar fırında kızartabilirsiniz.