Sayfalar

18 Haziran 2015 Perşembe

Kalburabastı Tatlısı

Malzemeler
250 gram tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı yoğurt(dolu dolu)
1 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı irmik(klasik su bardağı)
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(klasik su bardağı)
İçi için
İri parçalanmış ceviz
Şerbeti için
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
Yapımı
Şerbet için su ve şekeri koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatılır limon suyunu ilave edip 1 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Hamur için un hariç tüm malzemeler karıştırılır karışıma un bardak bardak eklenerek yoğrulur hazır hale gelen hamur buzdolabında 15 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan cevizden biraz daha iri parçalar koparılıp yuvarlanır 2 avuç içinde bastırılıp yassılaştırılır kalbura hamur bastırılır şekil alması sağlanır ortasına uzunlamasına ceviz konulup 2 uçları birleştirilir yapıştırılır.Oval şekil verilir aralıklı olarak tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan sıcak tatlılar üzerine soğuk şerbet dökülür , şerbeti çekip soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun...