Sayfalar

20 Haziran 2015 Cumartesi

Kadayıf Dolması

Malzemeler
250 gram kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt

Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Servis için
Ceviz , fıstık

Yapımı
Şerbet için şeker ve su karışımını karıştırarak kaynatalım.Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp.Limon suyunu da ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.Şerbeti soğumaya bırakalım.
Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpalım üzerine sütü ekleyip hazır hale getirelim.
Kadayıftan bir parça alıp elimizle düzleyip uç kısmına bir miktar ceviz koyup cevizin üzerini uç kısmındaki kadayıf ile örtüp yanlarını da içe kapatıp yaprak sarar gibi uca kadar sıkıca saralım.
Dolmaları yumurtalı süte batırıp fazlasını akıtmak için hafifçe sıkalım.
Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartalım.
Kızaran dolmaları soğuk şerbetin içine alalım 5 dakika bekletelim ve servis tabağına çıkaralım 10 dakika dinlemesi için bekletip üzerine ceviz veya fıstık serpip servis edelim.
Afiyet olsun...