Kadayıf Dolması
Malzemeler
250 gram kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servis için
Ceviz , fıstık
Yapımı
250 gram kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Kızartmak için
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Servis için
Ceviz , fıstık
Yapımı
Şerbet için şeker ve su karışımını karıştırarak kaynatalım.Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp.Limon suyunu da ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.Şerbeti soğumaya bırakalım.
Yumurtaları bir kase içinde iyice çırpalım üzerine sütü ekleyip hazır hale getirelim.
Kadayıftan bir parça alıp elimizle düzleyip uç kısmına bir miktar ceviz koyup cevizin üzerini uç kısmındaki kadayıf ile örtüp yanlarını da içe kapatıp yaprak sarar gibi uca kadar sıkıca saralım.
Dolmaları yumurtalı süte batırıp fazlasını akıtmak için hafifçe sıkalım.
Kızgın yağda dolmaları çevirerek kızartalım.
Kızaran dolmaları soğuk şerbetin içine alalım 5 dakika bekletelim ve servis tabağına çıkaralım 10 dakika dinlemesi için bekletip üzerine ceviz veya fıstık serpip servis edelim.
Afiyet olsun...