Sayfalar

17 Haziran 2015 Çarşamba

İzmir köfte tarifi

Malzemeler
4 adet orta boy patates
4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gram kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yumurta
2.5 yemek kaşığı galeta unu
Bir tutam maydanoz
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı şu
Tuz, karabiber, pul biber , kimyon
Yapımı
Patatesler soyulup istenilen şekilde dilimlenir çok hafif kızartılır.
Biberler ister dilimlenir veya tüm olarak kızartılır.
Köfte için soğan, sarımsak rendelenir , maydanoz ince doğranır baharatlar , galeta unu, su, yumurta ve kıyma ile yoğrulur 15-20 dakika buzdolabında dinlendirilip şekil verilip kızartılır.
Kızartılan biberler, patatesler ve köfte fazla yağını alması için peçete üzerinde bekletilir.
Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ısıtılarak hafif pembeleşinceye kadar kavrulup salça eklenir bir müddet daha kavurup kızartılan malzemeler eklenir aralarına domates dilimleri yerleştirilir.
Sıcak su eklenip yaklaşık 15 dakika orta harlı ateşte pişirilir sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...