Sayfalar

23 Haziran 2015 Salı

İrmikpare Tatlısı

Malzemeler
1 adet oda sıcaklığında yumurta
1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
(Küçük boy çay bardağı)
Şerbeti için
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
(Klasik su bardağı )
Yapımı
Şerbet için şeker ve su karıştırılarak şeker eriyen kadar bir tık kaynatılır, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur için un hariç bütün malzemeler karıştırılır , un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan tatlılar 5 dakika bekletilir ilk sıcağı çıktıktan sonra ılıyan şerbet üzerine gezdirilerek dökülür tatlı şerbeti tamamen çektikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...