Sayfalar

27 Haziran 2015 Cumartesi

Güveçte Pastırmalı Kurufasulye

Malzemeler
500 gram kurufasulye
100 gram pastırma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon(silme)
Tuz
Yapımı
Hazırlamaya ilk olarak yarım kg fasulyeyi akşamdan ıslatarak başlayalım.
Ertesi gün fasulyelerin ıslama suyunu süzdürerek tekrar üzerine 2 parmak aşacak şekilde su ekleyerek fasulyeler hafif diri kalacak şekilde haşlayalım ve haşlama suyunu süzelim.
Daha sonra güveç tenceremizi ocağa koyarak içine tereyağ ve sıvı yağ ekleyerek eritip ısıtalım.Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek soğan ve sarımsakları pembelesinceye kadar kavuralım.
Soğanların üzerine yemeklik doğranmış biberi ve kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim.
Ardından kavrulan domateslerin üzerine salçaları ilave ederek kavuralım.
Haşlanmış fasulyeyi tencereye ekleyerek bir kaç kez karıştırarak tenceredeki malzemeyi harmanlayalım.
Üzerine fasulyelerin üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyerek pastırma dilimlerini tencerenin üzerine döşeyelim.
Tencerenin kapağı örtülerek fasulyeler yumuşayana kadar ilk 5 dakika orta harlı geri kalan sürede kısık ateşte pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...