Sayfalar

19 Haziran 2015 Cuma

Domatesli Pirinç Pilavı

Malzemeler
2 su bardağı pirinç 
2 adet orta boy domates 
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağ 
4 yemek kaşığı sıvı yağ 
Yapımı 
Tereyağı ve sıvı yağ tencere içerisinde ısıtılır, eritilir.
Kabukları soyulmuş rendelenmiş domates eklenip 3-4 dakika kavrulur.
İyice yıkanmış suyu süzülmüş pirinç ilave edilip 2-3 dakika karıştırılarak pişirilir.
Sıcak suyu ve tuzu ilave edilip tencerenin kapağı örtülür, suyunu çekene kadar kısık ateşte pilav pişirilir.
Pişen pilav ocaktan alınıp üzerine havlu peçete örtülüp kapağı örtülerek 15 dakika demlenmesi için bekletilip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...