Sayfalar

30 Haziran 2015 Salı

Domatesli Pirinç Çorbası

Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un (silme)
5 su bardağı tavuk suyu
3 adet büyük boy domates
1 tatlı  kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı pirinç  (silme)
Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
Yapımı
Tencere içinde tereyağ eritilir un kokusu çıkana kadar kavrulur üzerine kabukları soyulmuş (veya soyulmamış)rondodan geçirilmiş domates ve salça eklenip bir taşım pişirilir, sıcak tavuk suyu , pirinç ve baharatlar ilave edilip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
Üzerine doğranmış maydanoz serpilip sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...