Sayfalar

4 Haziran 2015 Perşembe

Çilekli kup

Malzemeler
1 litre süt 
2 yemek kaşığı un(silme)
2 yemek kaşığı nişasta(silme) 
2 yemek kaşığı pirinç un(silme)
1 su bardağı şeker 
1 paket vanilya 
Çilekli sos için 
2 su bardağı su 
500 gram çilek 
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 
2 yemek kaşığı nişasta 
Yapımı 
Muhallebi için tüm malzemeler tencere içinde karıştırılır.Kıvam alana kadar pişirilir.Göz göz olup kaynamaya başladığı zaman ocaktan alınır kuplara paylaştırılır.
(üzerlerinde bir miktar boşluk bırakılarak)
Çilekli sos için çilekler temizlenir yıkanır rondoda püre haline getirilir.
Şeker , su, nişasta ile püre karıştırılarak kıvam alana kadar pişirilir.
Muhallebi üzerine dökülür.
Ilıdıktan sonra buzdolabında soğutulur.
Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Not:Kupta değil borcam da yapmak isterseniz borcam ıslatılır fazla suyu süzülür muhallebi eşit şekilde dökülür,muhallebi ılıması için bekletilirken çilekli sos pişirilir muhallebi üzerine dökülür.1 gece buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenip servis edilir.
Bu şekilde yapmak isterseniz silme olan ölçüleri dolu kaşığa çevirin dilimlenmiş hali daha muntazam ve kolay olur.