Sayfalar

9 Haziran 2015 Salı

Çikolata parçalı kurabiye

Malzemeler
150 gram tereyağ (oda sıcaklığında )
1 su bbardağından 2 parmak eksik şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pekmez
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
80 gram kakaolu sütlü çikolata
2 paket metro çikolata
Yapımı
Çikolatalar ve un hariç tüm malzemeler karıştırılır karışıma un bardak,bardak eklenerek yoğrulur ele yapışmayan yumuşak kolay şekil alabilen bir hamur elde edilir.
Sütlü çikolata ve metro çikolatalar minik parçalar halinde doğranır hamura eklenip tekrar yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır aralıklı olarak tepsiye dizilir.160C ısıda yaklaşık 30-35 dakika boyunca pişirilir.Pişen kurabiyeler soğudukça serleşeceltir.
Afiyet olsun...
Not:Su bardağı klasik bardak.Un ölçüsü değişkenlik gösterebilir kıvamı elde etmek için bir miktar daha eklenebilir.Pişerken biraz yayılacaktır tepsiye aralıklı olarak dizmeye özen gösterilmeli.