Sayfalar

30 Haziran 2015 Salı

Bayat ekmek omleti

Malzemeler
Büyük bir kase küp doğranmış bayat ekmek
4 adet yumurta
Bir tutam ince doğranmış maydanoz
Küçük bir kase minik doğranmış sucuk
1 su bardağı rendelenmiş peynir
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, karabiber, pul biber
Yapımı
Yumurtalar ayrı bir kase içinde çırpılır.
Doğranmış bayat ekmek , sucuk , maydanoz, peynir geniş bir kase içinde karıştırılır.
Geniş bir tava içinde tereyağ eritilir.
Tereyağ eridikten sonra yarısı yumurta içine alınır tekrar çırpılır.
Yumurta ekmekli harç üzerine dökülür baharatlar eklenip karıştırılır.
Karışım tavaya eşit şekilde yayılır arkalı önlü kızartılır, sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...