Tuzlu kurabiye
Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine )
1 yemek kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı mahlep
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Un (yaklaşık 3 -3.5 su bardağı )
Üzeri için
Çörek otu, susam
Yapımı
Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım, karışıma unu azar azar ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Dilerseniz hafif unlanmış zemin üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplar ile kesin, dilerseniz hamurdan parçalar koparıp uzun çubuklar yaparak şekil verebilirsiniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim susam, çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180C ısıya ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra servis için hazır.
Afiyet olsun...
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine )
1 yemek kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı mahlep
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Un (yaklaşık 3 -3.5 su bardağı )
Üzeri için
Çörek otu, susam
Yapımı
Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım, karışıma unu azar azar ekleyerek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Dilerseniz hafif unlanmış zemin üzerinde merdane ile yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplar ile kesin, dilerseniz hamurdan parçalar koparıp uzun çubuklar yaparak şekil verebilirsiniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürelim susam, çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180C ısıya ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Pişen kurabiyeler soğuduktan sonra servis için hazır.
Afiyet olsun...