Sayfalar

10 Mayıs 2015 Pazar

Tırtıl Kurabiye

Malzemeler
125 gram margarin veya tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu (silme değil)
1/2 paket vanilya
Un
40 gram sütlü veya bitter çikolata
Hindistan cevizi
Yapımı
Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım,karışıma unu azar azar ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Tırtıl kurabiye kalıbı ile pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak 1 parmak boyunda hamura şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda pembeleştirmeden beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Tencere içinde bir miktar su içine kase oturtup çikolatayı parçalayalım su ısındıkça çikolata eriyecektir içerisine su kaçmamalı.
Eriyen çikolataya kurabiyeleri batırıp daha sonra hindistan cevizine bulayalım.
Kurabiyemiz çikolata donduktan sonra servis için hazır.
Afiyet olsun...