Sayfalar

4 Mayıs 2015 Pazartesi

Terbiyeli Şehriye Çorbası

Malzemeler
1 tane tavuk but haşlanmış parçalanmış
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağından bir parmak eksik arpa şehriye 
Tuz
Terbiyesi için 
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı 
1 limonun suyu
1 çay bardağı süt 
Sosu için 
1 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber veya pul biber
Yapımı 
Tavuk eti , suyu ile şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Terbiye için gerekli olan tüm malzemeleri kase içinde çırpalım,çorba  suyundan bir miktar ilave edelim terbiyeyi ılıtalım.
Karışımı çorba üzerine ilave edip karıştırarak 2 dakika pişirelim ve ocaktan alalım.
Sosu için sıvı yağ ve tereyağını ısıtalım biberi ekleyip hafif yakalım çorba üzerine dökelim servis için hazır.Çesitli baharatlar ile ve maydanoz ile de tatlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun...