Revani Tarifi

Malzemeler
Kek için:
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik
şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı irmik
1 tane portakalın kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapımı
Öncelikle şerbet için gerekli olan tüm malzemeleri 15 dakika kaynatalım ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Kek için yumurta ve şekeri uzun süreli köpük köpük olana kadar çırpalım,sırası ile diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam edelim.
Dikdörtgen büyük boy borcam kullandım.
Borcamı yağlayıp kek hamurunu eşit olarak dökelim 2-3 defa tabanını zemin üzerine vurup içinin havasını alalım.
Önceden ısıtılmış 180C ayarlanmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan sıcak kek üzerine soğuk şerbeti dökelim, şerbeti çekmesi için bekletelim.
Şerbeti çeken tatlımızı dilimleyip servis için hazır hale getirelim.
Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar