Meyveli Tart Kek
Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Ölçüler klasik su bardağı.
Kreması için
1.5 paket muzlu cremole
2 su bardağı süt
Üzeri için
Kivi, muz, çilek
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar mikser ile yüksek devirde çırpılır.
Diğer malzemeler sırası ile eklenerek çırpmaya devam edilir.
Hazırlanan kek hamuru yağlanmış oluklu tart kalıbına eşit olarak dökülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında pişirilir.Kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Süt ve cremole koyulaşana kadar çırpılır kekin ortasındaki boşluğa dökülür.
Üzeri meyveler ile süslenerek buzdolabında 1 saat soğutulur.
Soğuyan kek dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Ölçüler klasik su bardağı.
Kreması için
1.5 paket muzlu cremole
2 su bardağı süt
Üzeri için
Kivi, muz, çilek
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar mikser ile yüksek devirde çırpılır.
Diğer malzemeler sırası ile eklenerek çırpmaya devam edilir.
Hazırlanan kek hamuru yağlanmış oluklu tart kalıbına eşit olarak dökülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında pişirilir.Kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek ters çevrilerek kalıptan çıkarılır.
Süt ve cremole koyulaşana kadar çırpılır kekin ortasındaki boşluğa dökülür.
Üzeri meyveler ile süslenerek buzdolabında 1 saat soğutulur.
Soğuyan kek dilimlenip servis edilir.
Afiyet olsun...