Sayfalar

14 Mayıs 2015 Perşembe

Kapalı Pide

Malzemeler
Hamur için
1 kg un (7 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz maya
Ilık su
İç harcı için
500 gr kıyma
3 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz , karabiber, pul biber
Üzeri için
Tereyağı
Yapımı
1 su bardağı ılık su içinde mayayı eritelim.
Unu yoğurma kabı içerisine alıp ortasını havuz şeklinde açalım eriyen mayayı havuza alalım tuzu serpelim azar azar ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurun üzerini örtelim oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirelim.
İç harcı için tencereye kıymayı alalım orta harlı ateşte suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.Pişen kıyma üzerine sıvı yağı gezdirelim 2-3 dakika kavuralım.Yemeklik doğranmış soğanı pişen kıyma üzerine ekleyelim hafif solana kadar kavuralım ocaktan alalım.Harç soğuduktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım en son ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım harcımız hazır.
Mayası gelen hamuru 1 dakika boyunca yoğuralım, hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım unlanmış tezgah üzerinde 30 -35 cm uzunluğunda 10-15 cm eninde açalım ortasına harçtan yeteri kadar koyup kenarlarını ortada birleştirip üzerini kapatalım.
Fırın tepsisi içine aralıklı olarak yerleştirelim üzerlerine tek kat fırça yardımı ile sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180C ısıda altı üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan pideler üzerine tereyağı sürelim sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun...