Sayfalar

7 Mayıs 2015 Perşembe

Çilekli Kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
50 gram eritilmiş soğutulmuş tereyağı veya margarin
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
Hamurun üzeri için
1 kase doğranmış çilek
Üzerine serpmek için
Pudra şekeri
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamı alana dek çırpılır.
Diğer malzemeler sırası ile eklenerek çırpmaya devam edilir.
Yağlanmış kek kalıbına veya borcama hamur eşit şekilde dökülür.
Üzerine çilekler yerleştirilip önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında pişirilir kürdan ile kontrol edilerek fırından alınır.
Soğumaya bırakılır.S Soğuyan kek servis tabağına alınıp üzerine pudra şekeri serpilip dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Kek hamurunun kalıba eşit şekilde yayılması için hamuru döktükten sonra kalıbı kendi etrafında 2-3 kez hızlıca çeviriyorum.
Kalıbı margarin ile yağlıyorum yapışma riski ortadan kalkıyor.