Sayfalar

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Biberli ekmek


Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı)
Harcı için
3 adet orta boy yemeklik doğranmış kuru soğan
3 tatlı kaşığı biber salçası
3 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı susam
Yapımı
Ilık su içinde şeker ve maya eritilir maya köpürene kadar bekletilir.Tereyağı eritilip soğutulur.
4 su bardağı elenmiş un yoğurma kabı içerisine alınır ortası havuz yapılarak tüm malzemeler eklenerek yoğrulur kıvam alana kadar un takviyesi yapılarak yoğurmaya devam edilir.
Üzeri örtülerek oda sıcaklığında hamur 2 katına çıkana kadar bekletilir.
Mayası gelen hamur yoğrulur şekil verilmeye hazır hale getirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlanır oda sıcaklığında 15 dakika bekletilir.
Harcı için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılır.
Hazırlanan bezeler oda sıcaklığında iyice kabarmış bulunmakta :)
Bezelerin üzerine avuç içi ile bastırılıp söndürüldü yayılması sağlanır,üzerine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı konulup yayılır açıkta kalan kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı ve yanları kızarana kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...