Baharatlı Kurabiye
Malzemeler
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sirke
1 yumurta (akı içine sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
2 tatlı kaşığı şeker (silme)
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı biber salçalı
1 tatlı kaşığı susam
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4/4.5 su bardağı +/_)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştıralım, karışıma unu azar azar ilave ederek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayalım aralıklı olarak pişirme kâğıdı serili tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...
125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı sirke
1 yumurta (akı içine sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
2 tatlı kaşığı şeker (silme)
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı biber salçalı
1 tatlı kaşığı susam
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (4/4.5 su bardağı +/_)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştıralım, karışıma unu azar azar ilave ederek yoğuralım.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayalım aralıklı olarak pişirme kâğıdı serili tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...