Sayfalar

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Ağlayan Kek

Malzemeler
Kek için :3 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
1 paket kakao (25 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 su bardağı süt
Üzeri için:1.5 su bardağı soğuk süt
1 kutu ikili paket yani sade krem şanti
1 paket çikolata sosu (toz halde olan)
2.5 su bardağı süt
Yapımı
Yumurta ve şekeri 3-5 dakika boyunca krema kıvamına gelene kadar çırpalım diğer malzemeleride tek tek ekleyerek çırpmaya devam edelim kek hamurunu hazır hale getirelim.26 cm lik kelepçeli kalıp kullandım dilerseniz orta boy farklı bir tepsi veya kalıp kullanabilirsiniz.Yağlanmış kalıba eşit olarak kek hamurunu dökelim.
Önceden ısıtılmış 180C ye ayarlanmış fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca pişirelim kürdan ile kontrol edip içi pişmiş ise fırından alalım kekimizin ilk sıcağı çıkınca(2 dakika sonra) üzerine 1 su bardağı sütü gezdirerek dökelim kekimizi ıslatıp soğumaya bırakalım.
Krem şanti için; süt ve krem şantiyi koyulaşana kadar çırpalım kekimizin üzerine eşit olarak sürelim çikolata sosumuz hazır olana kadar buzdolabında soğumaya bırakalım.
Çikolata sosu için 2.5 su bardağı süt ile toz halde bulunan çikolata sosunu pişirip soğutalım, tamamen soğuduktan sonra krem şanti üzerine dökelim buzdolabında en az 1 saat boyunca bekletip dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun...