Sayfalar

24 Nisan 2015 Cuma

Un Helvası

Malzemeler
200 gram tereyağı 
2 su bardağı un
2.5 su bardağı süt 
1.5 su bardağı şeker 
1 paket vanilya 
Yapımı 
Oncelikle derin bir kabın içinde  sütü , şekeri ve vanilyayı karıştıralım un kavrulurken şekeri ara ara karıştırarak eritelim.Tereyağını eritelim unu ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika boyunca kavuralım.
30.dakikadan sonra un sıvılaşmaya başlayacaktır bir müddet daha kavuralım.
Unun rengi hafif koyulaşmaya başlayınca süt ve şeker karışımını ekleyelim hızlıca karıştıralım. 
Un şerbeti hızlıca çekecektir bu esnada kısık olan ateşi biraz daha fazlalaştıralım.
Şerbeti tamamen çektikten sonra tencerenin kapağını kapatıp demlenmesi için 5 dakika dinlendirelim.Dinlenen helvamız servis için  hazır.
Afiyet olsun...