Sayfalar

7 Nisan 2015 Salı

Susamlı Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
iç harcı için
Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tutam maydanoz
Üzerinin mantosu için
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı pekmez
Bolca susam
Yapımı
Su, süt ısıtılır tereyağı eklenerek ılıtılır bu esnada tereyağı erimiş olacaktır.
İlk etapta 3 su bardağı un ile başlanır 3 su bardağı elenmiş un ortası havuz şeklinde açılır ılıyan karışım ve diğer malzemeler eklenerek yoğrulur karışıma un azar azar ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir üzeri örtülerek 30 dakika mayalanması için bekletilir.
İç harcı için peynir rendelenir , maydanoz ince doğranır karıştırılır.
Mantosu için su ve pekmez karıştırılır , susam ayrı bir tabağa alınır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak iç harcı konularak istenilen şekil verilir önce pekmezli karışıma daha sonra susama batırılarak (tek yüzü) pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir altı üstü kızarana kadar 180C ısıdaki fırında pişirilir.
Afiyet olsun...