Sayfalar

2 Nisan 2015 Perşembe

Supangle Tarifi

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
Yarım su bardağından bir parmak eksik un
1 çay kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı saralle
1 adet muz

Hazırlanışı:
Soğuk süte yumurtayı kırıp tel çırpıcıyla iyice karıştıralım.
Ardından şeker,un ve kakaoyu ilave edip orta hararetli ısıda çırparak pişirelim.
Pişirmenin başlarında kıvam sulu gelebilir un veya nişasta eklemeyelim.
Supangle iyice koyulaştığında tereyağı ve çikolatayı ilave edip altını kapatalım.
Tatlınız ılıyana kadar mümkünse çırpıcı ile çırpın.
Kaselerin dibine muz dilimleri dizilir üzerine eşit miktarda supanglenizi paylaştırın dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN..