Sayfalar

16 Nisan 2015 Perşembe

Sakallı Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su 
1 su bardağı ılık süt 
1/2 su bardağı sıvı yağ 
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 
2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için 
2 yemek kaşığı şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yaş maya 
Un (yaklaşık 7 su bardağı +/-)
İç harcı için 
Krem peynir
Beyaz peynir 
Doğranmış maydanoz 
Üzeri için 
1 adet yumurta sarısı 
1 çay kaşığı sıvı yağ 
Yapımı 
Ilık su içinde şeker ve mayayı eritelim.
İlk başta 4 su bardağı un ile başlayalım, unun ortasını havuz şeklinde açılıp tüm malzemeleri havuza ekleyip yoğuralım, hamura kıvam vermek için azar azar un takviyesi yapalım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Üzerini örtüp en az 30 dakika oda sıcaklığında bekletelim.
Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlayalım aralıklı olarak yağlanmış fırın tepsisine dizelim, tepsi mayası için oda sıcaklığında 10 dakika bekletelim ardından üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını fırça yardımı ile sürelim önceden ısıtılmış 180C ısıda poğaçalarımızı altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen poğaçalarımızı soğuduktan sonra ortasından yarıya kadar keselim.
Yeteri kadar krem peynir ve ezilmiş beyaz peyniri karıştıralım poğaçalarımızın içini karışım ile dolduralım bir miktarda dışına sürüp peynir sürülmüş dış yüzü maydanoza batıralım.Tüm poğaçalarımız için aynı işlemi yapıp servis için hazır hale getirelim.
Afiyet olsun...