Sayfalar

8 Nisan 2015 Çarşamba

Pazı kavurması

Malzemeler
3 bağ pazı
3 adet ince doğranmış kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz , karabiber, pul biber
1 çay kaşığı karbonat
İstenilen miktarda yumurta, yumurtalı tercih etmeyenler yoğurt ile servis edebilir.
Yapımı
Pazı yıkanır doğranır karbonatlı suda 10 dakika haşlanır suyu süzülür.
Tereyağı eritilir soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Pazı eklenip 15 dakika kavrulur.
Yumurtalı yapılacak ise fırına dayanıklı kabın içine alınır yumurta kırılıp ısınmış fırında pişirilir.
Yoğurtlu tercih edilecek ise kavrulduktan sonra  yoğurtlanıp servis edilir.
Yumurta kavurma esnasında da fırına verilmeden tava içine kırılıp servis edilebilir.
Afiyet olsun...