Sayfalar

4 Nisan 2015 Cumartesi

Labneli Poğaça

Malzemeler
150 gram labne
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı zeytinyağı  (klasik bardak)
2 yumurta birinin sarısı üzerine ayrılacak
1 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un ( yaklaşık 7 su bardağı )
İçi için
Dilimlenmiş kaşar peyniri veya beyaz peynir
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır , karışıma un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri örtülerek 30 dakika dinlendirilir hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak genişletilir iç harcı eklenerek kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı 1 çay kaşığı sıvı yağ ile karıştırılarak sürülür önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...