Kıymalı Gül Böreği
Her zaman yaptığım çok beğenilen gül böreklerim ile herkese hayırlı akşamlar diliyorum☺ Kesinlikle tavsiye ederim deneyin arkadaşlar bu börekler gerçekten nefis.Sosun içindeki kabartma tozu işin sırrı puf puf ve çıtır ikisi bir arada.
Kıymalı Gül Böreği
Malzemeler:
1 kilo yufka ( 6 adet )
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
400 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1/ 2 demet maydanoz
tuz , pul biber , karabiber
Sıvı yağ 4 yemek kaşığı yeterli olacaktır
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapımı
Sıvı yağ ısıtılır doğranmış soğanlar ve biberler hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.Baharatları eklenip karıştırılır ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Soğuyan iç malzemesine kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
Sos için gerekli olan malzemeler çırpıcı ile karıştırılır.
Yufkalar üst üste düz zemin üzerinde ortadan ikiye kesilir yarım ay şekli verilir.Yarım aylarda ikiye kesilip üçgen şekli alır.
Hazırlanan sos dan 2 yemek kaşığı 1 yaprak üçgen şeklindeki yufkaya sürülür her yeri ıslatılır.
Uzun kısmına boydan boya iç malzeme serilir uç kısmına kadar rulo yaparak sarılır.Daha sonra içeri doğru rulo yaparak gül şekli verilir kenar kenar kısmı rulodan ayrılmasın diye sostan sürülür yapıştırılır
Aynı işlem tüm yufka parçalarına uygulanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine kalan sos sürülür onun da üstüne 1 yumurta sarısı kase içinde çırpılır ve süzülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Kıymalı Gül Böreği
Malzemeler:
1 kilo yufka ( 6 adet )
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
400 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1/ 2 demet maydanoz
tuz , pul biber , karabiber
Sıvı yağ 4 yemek kaşığı yeterli olacaktır
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapımı
Sıvı yağ ısıtılır doğranmış soğanlar ve biberler hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.Baharatları eklenip karıştırılır ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Soğuyan iç malzemesine kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
Sos için gerekli olan malzemeler çırpıcı ile karıştırılır.
Yufkalar üst üste düz zemin üzerinde ortadan ikiye kesilir yarım ay şekli verilir.Yarım aylarda ikiye kesilip üçgen şekli alır.
Hazırlanan sos dan 2 yemek kaşığı 1 yaprak üçgen şeklindeki yufkaya sürülür her yeri ıslatılır.
Uzun kısmına boydan boya iç malzeme serilir uç kısmına kadar rulo yaparak sarılır.Daha sonra içeri doğru rulo yaparak gül şekli verilir kenar kenar kısmı rulodan ayrılmasın diye sostan sürülür yapıştırılır
Aynı işlem tüm yufka parçalarına uygulanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine kalan sos sürülür onun da üstüne 1 yumurta sarısı kase içinde çırpılır ve süzülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...