Sayfalar

22 Nisan 2015 Çarşamba

Krep Tarifi

Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı un
Yapımı
Su ,süt,tuz, sıvı yağ ve unu çırpalım hiç topaklanma olmamalı.
Karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım.
Krep tavasını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım hamurdan bir kepçe döküp tava boyutunda yayalım orta harlı ateşte arkalı önlü pişirelim.
Not:Hamurun içerisinde yağ olmasından dolayı tavanızı 1 seferlik yağlamanız yeterli olacaktır.Pişen yüzey çevrilirken zorluk çıkarmaz çeviremiyorsanız ya pişmemiş yada tava yüzeyi aşınmış olabilir.
Kıvamı kek hamurundan daha akışkandır un ekleme yapmayın.
Afiyet olsun...