Sayfalar

8 Nisan 2015 Çarşamba

Karnıyarık Yemeği

Malzemeler
4 adet patlıcan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
200 gram dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber , nane
Sosu için
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için
Dilimlenmiş domates ve biber
Piştikten sonra üzeri için maydanoz
Kızartmak için
Bol sıvı yağ
Yapımı
Patlıcan alacalı soyulup 10 dakika boyunca tuzlu su içinde bekletilir acısı alınır.Çok derine inmeden ortaları uzunlamasına kesilir.
Sıvı yağ geniş bir tava içine alınıp ısıtılır suyu süzülüp kurutulan patlıcanlar kızartılır fazla yağının emmesini sağlamak için peçete üzerine çıkarılır.
3 yemek kaşığı sıvı yağ tava içinde ısıtılır küp doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, kıyma eklenip kavrulur ince doğranmış biber eklenip kavrulur en son salçası ve baharatlar eklenip karıştırılır yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir bir kaç dakika pişirilir ocaktan alınır.
İç harcı patlıcanların ortadan kesik yerlerinden açılarak içlerine doldurulur üzerlerine dilim domates ve biber konulur.
Sosu için sıcak su ve salça karıştırılır patlıcanlar üzerine dökülür ister fırında ister tencere de 10 - 15 dakika pişirilir ocaktan alınır üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun...