Sayfalar

23 Nisan 2015 Perşembe

Kandil Simiti



Malzemeler
250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker(silme)
2 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı su
4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Üzeri için
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı pekmez
Bolca susam
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayalım.Unu azar azar ilave edinki malzemeden ortamdan değişkenlik gösterebilir.
Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerinde yarım santimetre kalınlığında açalım çay bardağının ağız kısmı ile daireler keselim ortası için pet şişe kapağı kullanarak keselim ortayı boşaltalım hazır hale gelen simitlerimizi önce pekmezli su karışımına ardından susama batırıp pişirme kağıdı serilmiş veya yağlanmış fırın tesisine aralıklı olarak dizelim önceden ısıtılmış 170C ayarlanmış fırında altı üstü kızarana kadar pisirelim.
Afiyet olsun...