Sayfalar

6 Nisan 2015 Pazartesi

İmam Sarığı

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı süt
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı su
Kreması için
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
1 paket bitter çikolata  (80 gram)
Hindistan cevizi
Araları dilimlenmiş muz
Yapımı
Kek için yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çırpılır, diğer malzemeler de eklenerek çırpılıp kek hamuru hazır hale getirilir.Yağlı kağıt serili dikdörtgen borcam tepsiye eşit şekilde yayılır önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında pişirilir.
Krema için gerekli olan tüm malzemeler tencere içinde karıştırılarak pişirilir koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır ara ara karıştırılarak soğutulur.Pişen kek çay bardağının ağız kısmı ile kesilir yuvarlak parçalar elde edilir bir parça üzerine hazırlanan kremadan konulup ince bir dilim muz da konulduktan sonra diğer parça kek parçası ile üzeri kapatılır.Kremadan biraz fazla koyalım ki dışına taşıp kenarlarına sürülsün, kenarları hindistan cevizine bulanıp üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata yayılır.Bütün kek parçaları için aynı işlem uygulanır  1 saat buzdolabında soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun...