Sayfalar

11 Nisan 2015 Cumartesi

Ezme Tarifi

Malzemeler
4 orta boy domates
1 orta boy soğan 
3 diş sarımsak
3 adet yeşil biber 
3 adet kapya biber
Yarım demet maydanoz
sosu için
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı +/_ pul biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeteri kadar tuz
Yapımı
  Soğan ve sarımsakların kabukları soyulup robottan geçirilir. 
  Karışımın üstüne sırası ile tüm malzemeleri ekleyip robotta püre haline getirip tel süzgeç içine alıp suyunu süzdürelim. 
  Sosu için gerekli olan malzemeleri ekleyip karıştırıp servis için hazır hale getirelim. 
  Tavsiyem üzerine ceviz içi kırıkları eklemeniz ve salata hazır halde iken yarım saat buzdolabında bekletmeniz. 
  Yemeye doyamayacaksınız eminim :)
Afiyet olsun...