Sayfalar

2 Nisan 2015 Perşembe

Çikolatalı Alman Pastası

Malzemeler
5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Kreması için
1 paket vanilyalı veya muzlu creme ole
2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için
Hazır çikolatalı sos (toz şeklinde olan)
Paketin üzerindeki kullanım şekline göre hazırlanır.
Üzeri için ince çekilmiş çam fıstığı veya hindistan cevizi
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir bu esnada hamurun toparlanması için 5 su bardağı un haricinde biraz daha un takviyesi yapmak gerekebilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir tüm hamur için aynı işlem uygulanır üzeri bir örtü ile kapatılarak oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için  bekletilir.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Ara kreması için creme ole paketinin tümü kullanılır fakat süt miktarı üzerinde belirtilmiş olan ölçüden  yarım su bardağı eksik olarak hazırlanır.
Soğuyan pastalar enine ortadan ikiye kesilir üst kısımları tel ızgara üzerine dizilir pişirme şekli paketin üzerinde belirtildiği şekilde hazırlanan çikolata sosu ile kapakların üzerine sos dökülür.
Alt taban üzerine hazırlanan krema sıkılır çikolatalı kapaklar üzerlerine kapatılır.
Antep fıstığı veya hindistan cevizi serpilip 30 dakika buzdolabında soğutulup servis edilir.
Afiyet olsun...