Sayfalar

9 Nisan 2015 Perşembe

Çiğ Börek (Çibörek)Tarifi

Malzemeleri

2.5 su bardağı un
1 çay bardağı su (az gelir ise ekleyin)
1 yemek kaşığı sirke (hamurun kabarması için)
Tuz
 İç harcı için 
250 gr kıyma 
1 adet ince doğranmış kuru soğan 
Tuz , karabiber , pul biber
1/2 çay bardağı su
Kızartmak için 
Bol miktarda sıvı yağ 
Hamuru açarken kullanmak için un
Yapımı 
İç harcı için ince doğranmış soğan baharatlar kıyma ve su iyice karıştırılır.
Hamur için un yoğrulacak kase içinde ortası havuz şeklinde açılır tüm malzeme eklenerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamur üzeri örtülerek 20 dakika dinlendirilir.
Dinlenen hamurdan unlanmış tezgah üzerine yumurta büyüklüğünde bezeler alınır pasta tabağı genişliğinde açılır.
1 yemek kaşığı iç harcı konularak yayılır D şeklinde kapatılır kenarlarına bastırılarak yapıştırılır.
Bol miktarda sıvı yağ ısıtılır hazırlanan börekler önlü arkalı kızartılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Not:Kızartma işlemine geçmeden önce böreklerin üzerinin unu silkelenmeli unlu kalır ise yağ çeker.
Afiyet olsun...