Sayfalar

30 Nisan 2015 Perşembe

Bulgur Aşı

Malzemeler
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tane kuru soğan
1 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
3 su bardağı et suyu
2 tane yumurta
Tuz
Kuru nane
Yapımı
Tereyağını tencerede eritin.Soğanı yemeklik doğrayın pembeleşene kadar kavurun.Domates ve biberleri küçük parçalar halinde doğrayın soğana ekleyin.Sık karıştırarak bir kaç dakika kavurun.Et suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.Kaynayınca bulguru ilave edin.Bulgur şişmeye başlayınca yumurtaları bir kasede çırpın ve bulgurun üzerine dökün.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Üzerine nane serpip servis yapın.
Afiyet olsun...