Sayfalar

11 Mart 2015 Çarşamba

Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler
Köfte için: 300 gram kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan(rendelenmiş)
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı ince bulgur(kısırlık)
Tuz , karabiber, pul biber
2 adet orta boy patates(dilerseniz havuç ve bezelye de eklenebilir)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıcak su
Sıvı yağ
Tuz

Yapımı
Köfte için gerekli olan tüm malzemeler geniş bir kabın içinde uzun süreli iyice yoğrulur.
Geniş bir tepsi içine 2 yemek kaşığı un serpilir.
Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır görüntüsü çatlak olmamalı bütün görünmeli.
Tüm harç bu şekilde şekil aldıktan sonra tepsi sağa sola hareket ettirilerek köfteler una bulanır.
Patatesler soyularak küp şeklinde doğranır.
Geniş bir tencere içinde yeteri kadar sıvı yağ ısıtılır salçalar eklenip hafif kavrulur 1 çay bardağı kaynar su eklenip 2 dakika salça pişirilir, patates eklenip 3_4 dakika kavrulur.
Tencereye 1 litre daha kaynar su ilave edilip köfteler içine atılır çok harlı olmayan ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...