Sayfalar

28 Mart 2015 Cumartesi

Şekerpare Tarifi

Malzemeler
125 gram margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Un (3 su bardağı + 1 yemek kaşığı +/_)
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Şerbeti için : 4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
Karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları yuvarlanıp oval şekil verilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile çizilir önceden ısıtılmış 180C fırında altı üstü hafif kızarana kadar pişirilir.
Şerbet için şeker ve su 10 dakika kaynatılır limon eklenip 2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca ılık şerbet dökülerek dinlenmeye bırakılır.
Şerbetini çeken tatlı servis için hazır.
Afiyet olsun...