Katıklı Dolma
Malzemeler
2 kg ince uzun kabak
300 gr dana kıyma
300 gr ince bulgur
1 adet soğan
3 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz , karabiber, pul biber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber
Yapımı
Kabaklar kabukları soyulup temizlenir 2 parmak kalınlığında dilimlenir ortaları oyulur.
Soğan rendelenir kıyma,bulgur ve baharatlar ile yoğrulur iyice sertleşip yoğurması zorlaştığı zaman az miktarda ılık su eklenerek bir müddet daha yoğrulur.
Halka halka kabakların ortasına hazırlanan iç doldurulur.
Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ve tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Pişen dolmalar sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber ile birlikte servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...