Sayfalar

26 Mart 2015 Perşembe

Katıklı Dolma

Malzemeler
2 kg ince uzun kabak 
300 gr dana kıyma 
300 gr ince bulgur 
1 adet soğan 
3 yemek kaşığı kuru reyhan 
Tuz , karabiber, pul biber 
Üzeri için 
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber 
Yapımı 
Kabaklar kabukları soyulup temizlenir 2 parmak kalınlığında dilimlenir ortaları oyulur.
Soğan rendelenir kıyma,bulgur ve baharatlar ile yoğrulur iyice sertleşip yoğurması zorlaştığı zaman az miktarda ılık su eklenerek bir müddet daha yoğrulur.
Halka halka kabakların ortasına hazırlanan iç doldurulur.
Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ve tuz eklenerek kısık ateşte pişirilir.
Pişen dolmalar sarımsaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pul biber ile birlikte servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...