Sayfalar

12 Mart 2015 Perşembe

Fırın Makarna

Malzemeler
1 paket fırın makarna (haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı tuz)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz , karabiber
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapımı
Makarna yaklaşık 2 litre kaynar su içine sıvı yağ ve tuz eklenerek suyu çekene kadar haşlanır.
Beşamel sos için küçük bir tencere içinde tereyağı eritilir un eklenerek unun kokusu çıkana kadar kavrulur üzerine soğuk süt eklenerek bir taşım pişirilir tuz ve karabiber serpilip karıştırılır ocaktan alınır.
Haşlanmış makarna üzerine sos dökülüp iyice karıştırılır.
Kullanılacak tepsiye makarna yayılır üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip üzeri kızarana kadar fırınlanır.
Dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Dilerseniz makarna arasına iç harcı eklenebilir peynirli maydanoz , sosis , sucuk vs...