Sayfalar

4 Mart 2015 Çarşamba

Çatlak Kurabiye

Malzemeler
80 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
1/2 su bardağı şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un (klasik su bardağı /bardaklardaki un ölçüsü 1 parmak eksik olsun )
Üzeri için
Pudra şekeri
Yapımı
Tereyağı ve çikolata kısık ateşte eritilir.
Hazırlanacak kabın içine alınır şeker ilave edilerek tel çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştırılır.
Karışıma yumurtalar tek tek ilave edilerek karıştırılır.
Kuru malzemeler eklenerek kaşık ile iyice ezilerek homojen bir kıvam elde edilir pürüzsüz olmasına dikkat edelim , bu esnada un takviyesi yapmayın kek hamurundan biraz koyu bir kıvam alacaktır doğru yoldasınız.
Bir gece önceden yapılmasını tavsiye ederim.
Kullanılan kap kapaklı olmalı ki şimdi hazırlanan karışım kapağı kapatılarak buzdolabından bir gece bekletilir.
Ertesi gün karışım çikolata donduğu için iyice koyulaşmış olacaktır.
Pudra şekeri bir tabağa alınır.
Hamurdan 1 tatlı kaşığı alınıp yuvarlanır pudra şekerine bulanır.
Pişirme kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizilir önceden ısıtılmış 160C ısıdaki fırında 10-15 dakika pişirilir fırından alınıp soğumaya bırakılır.Çatlak kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun...