Sayfalar

4 Şubat 2015 Çarşamba

Tereyağlı bazlama

Malzemeler
2 su  bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı elenmiş un ( + )
Üzerine sürmek için
Yeteri kadar tereyağ ve sıvı yağ
Yapımı
Un elenir ortası havuz şeklinde açılır gereken malzemeler eklenip yoğrulur yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir un takviyesi yapmak gerekirse bu esnada eklenir.
30 Dakika üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır unlanmış tezgah üzerinde oklava ile incecik açılır ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirilir.
Tereyağ ve sıvı yağ karıştırılır eritilip hafif kızartılır pişen bazlamaların tek tarafına fırça yardımı ile sürülür.
Afiyet olsun...