Sayfalar

26 Şubat 2015 Perşembe

Portakal pelteli irmikli muhallebi

Malzemerler
Pelte içi:2.5 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı nişasta (farketmez çeşidi )
3 yemek kaşığı şeker (portakalın tadına göre arttırılabilir)
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı  (parlak durması için)
Muhallebi için:3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
3.5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapımı
 Öncelikle pelte için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir ıslatılmış suyu süzülmüş kalıba dökülür.Soğutulur.
Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir kaynamaya başladığı zaman  3 dakika daha pişirilip vanilya ekleyip karıştırılır ocaktan alınır.
Karıştırarak ılıtılır peltenin üzerine dökülür buzdolabında en az 5 saat bekletilir.
Kalıp ters çevrilerek çıkarılır.
Dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Silikon kek kalıbı kullandım teflon veya cam kullanılacak ise içerisi streç filim ile kaplanması daha rahat risksiz çıkmasını sağlar.
Bir gece önceden yapılması tavsiyemdir.