Sayfalar

14 Şubat 2015 Cumartesi

Mayasız Poğaça

Malzemeler
200 gram tereyağı 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
2 adet yumurta birinin sarısı üzeri için 
2 yemek kaşığı yoğurt 
3 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4.5-5 su bardağı)
İçi için
Küp küp doğranmış kaşar peyniri
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Ay çekirdeği, susam, çörek otu vs.hangisini tercih edersiniz
Yapımı
Oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağı ile un hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır.
Karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde beze alınır ortasına fındıktan biraz daha büyük küp doğranmış kaşar peyniri konulup uçları yapıştırılıp avuç içinde yuvarlanır.Hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Tepsiye aralıklı olarak dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülüp seçilen malzeme serpilip önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...