Sayfalar

27 Şubat 2015 Cuma

Mayalı pofuduk poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 tane yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmalı)
Harcı için
100 gram beyaz peynir
Yeteri kadar maydanoz
Peynir ezilir, maydanoz ince doğranır karıştırılır.
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapımı
Ilık su içinde şeker ve maya eritilir maya köpürene kadar bekletilir.Tereyağı eritilip soğutulur.
4 su bardağı elenmiş un yoğurma kabı içerisinde ortası havuz yapılarak tüm malzemeler eklenerek yoğrulur kıvam alana kadar un takviyesi yapılarak yoğrulmaya devam edilir.
Üzeri örtülerek oda sıcaklığında hamur 2 katına çıkana kadar bekletilir.
Mayası gelen hamur yoğrulur şekil verilmeye hazır hale getirilir.
Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartılan ortasına iç harcı 1 çay kaşığı konularak ağzı iyice yapıştırılır yuvarlanır 1 parmak aralıkla tepsiye dizilir.
Tepsi mayası için oda sıcaklığında 15 dakika bekletilip üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...